welkom bij Paintfree.nl

Dwarves


Omschrijving:

WARHAMMER FANTASY BATTLE   DWARF ARMY

Zoals u op de foto’s kunt zien is het leger een combinatie van allerlei dwergen-miniaturen. Sommige modellen komen uit de basisdoos, anderen uit de nieuwe dwergendozen, en sommigen zijn collector items, of mail order items of verzamelstukken.

Het idee was om een thema aan het leger te geven en dat liep uit in een soort van mijnwerkerleger. Dus veel miner-units. Die zijn een special choice in het leger en je kunt op die manier de tegenstander akelig verrassen. Meestal gebruik ik ze ook als gewone warriors, met great weapons. Daarnaast zijn er drie verschillende types miners; de vorige editie had metalen miniaturen (dus je weet wat die unit al gekost heeft), in de basisdoos zaten er en Games Workshop heeft een nieuwe set uitgebracht. Alle types zitten er in. En al hun aanvoerders hebben een supervette rockdrill!
Om het leger meer samenhang te geven hebben ze allen dezelfde kleuren in zich zitten. En hebben de eenheden eenzelfde toeter en vlag. Ook dat versterkt het samenhangende legergevoel.
Wat zou een dwergenleger zijn, zonder schietkracht en warmachines... Ondenkbaar. Je zult zien dat de meeste spelers niet vrees hun leger opstellen, tegen 30 thunderers, 20 quarrelers, 3 cannons, 3 grudge throwers, en uit de rare section een flame cannon en 2 organ cannons en twee gyrocopters. Behoorlijk wat vuurkracht!
Wat betreft de characters heb je ook keuze genoeg. Elk type zit erbij. En doorgaans meerdere keren, voor verschillende tactieken. Keuze genoeg. En tot slot enkele objective counters, ls ook enkele ‘unit-fillers’, voor als je daarmee wilt spelen.

VERFWERK
Zoals je kunt zien is het leger mooi geverfd. En iet het er als een mooi geheel uit. Ik heb allerlei soorten verf gebruikt. Op de ink-wash van de wapens en het metaal na, is alles van Gamers Workshop. De metaalwash was ‘armor ink’ van Privateer Press Paint (P3).
Omdat het dwergen zijn wilde ik rustige natuur en aardetinten gebruiken. Dus veel bruin (in allerlei verschillende tinten). Wapens, harnas en verder metaalwerk is allemaal ijzerkleurig, met een wash en een highlight. Enkel de aanvoerders hebben goud in hun kleding en uitrusting. Dat maakt ze beter te herkennen.
Als legerkleuren heb ik voor blauw wit gekozen. Dat zie je wel vaker met Dwergenlegers en het ziet er goed uit. Daarnaast kwam mijn inspiratie uit Beieren en daar zijn de kleuren ook blauw en wit. Eenvoudig, maar effectief. Om voor verdere eenheid te zorgen binnen het leger heeft zowel elke eenheid dezelfde soort muzikant en standard bearer.
De base is rustig; dat zorgt ervoor dat de aandacht naar de miniaturen gaat. Daarnaast past grijs er mooi bij. Het is een fijnde soort ‘ slate’ (leisteen) wat natuurlijk goed pas bij een mijnwerker leger. Uiteraard zou er plukkenverdord gras bij kunnen, of hoopjes sneeuw, maar daar heb ik zelf bewist niet voor gekozen omdat er ook al het nodige wit in het leger zit.

Het leger wordt enkel in zijn geheel verkocht. Ik verkoop geen losse eenheden. Vraag daar aub ook niet naar.
De verzendkosten neem ik voor  mijnn rekening!!!

Bedankt voor uw interesse.

Dit zit er in het leger;

Achter de eenheidn staat een aankoopwaarde gebaseerd op GW nieuw prijzen. Sommige modelle zijn van metaal en zouden duurder zijn. Sommige modellen zijn van crapcast en zouden goedkoper zijn. Hoe dan ook zou dit een heel erg duur leger zijn.

opmerking: (bfsp) Battle for Skull Pass

TACTIEKEN / TIPS

Wellicht dat je de dwergen al kent. Maar misschien ook niet. Het beste leer je ze kennen door er vaak mee te spelen.

Wanneer je met weinig war machines speet en weinig schietkracht, en enkel een dikke lijn met grote blokken dwergenkrijgers, is het aan te raden om je army standard bearer ´strolla´z rune te geven´, opdat je meteen al 6 inch dicherbij je tegenstander begint.

Gebruik miners (met rockdrill, opdat die sneller komen), rangers en de gyrocopter (of een character met de ´rune of the brotherhood´) om een dwerg dichtbij de vijand te hebben. Wanneer deze binnen 8 inch van de vijand is mag die niet meer marcheren, is hij pas beurten later bij je linie en kun je vaker op hem schieten!

Speel eens met een oblique-line. Dan staat je vuurkracht op een van de flanken, niet geheel op 12 inch opgesteld. De vijand zal niet graag op die linie af lopen. Thunderers voorop, met organ cannons ernaast. Op een heuvel kun je de cannons en quarrelers kwijt. Geen pretje om daar op af te marcheren. En de andere flank is even gruwelijk. Allemaal dikke blokken met dwergen en characters, allemaal tot de tanden bewapend met runewapens en runic standards, die langzaam de ene flank oprollen, terwijl je andere flank de tegenstander aan puin schiet.

Beweeg met je leger. Te veel dwergenspelers staan stil en wachten totdat de vijand bij je is. Dat gaat vaak fout. Je doet wel veel schade op de tegenstander, maar als hij bij je is, slaat hij toe waar en hoe hij wil. En dan is het hopen dat je blijft staan. Waneer je van tevoren al beweegt en reageert op de bewegingen van de vijand ben je minder kwetsbaar!

Koop een boek of een schriftje (een dummy in een witte boekhandel is perfect) en maak daar je book of grudges van. Houd vedslagen bij, geef je eenheden enje characters namen. Maak een tekening (of kopieer de kaart uit het boek) van waar je dwergen-strongold ligt. Schrijf op tegen wie je gevochten hebt en tegen wie je een ´grudge´ hebt. Dat geeft een hoop extra lol!

Veel plezier en veel succes met je leger!